top of page
  • Foto van schrijverRené den Haan

Feedback

Bijgewerkt op: 19 dec. 2022

Hoe denkt je gesprekspartner over het gesprek of de behandeling? Het is belangrijk dat jij weet wat je in een eventueel volgend gesprek anders of beter kan doen. Door je gesprekspartner feedback te vragen kom je erachter hoe hij of zij denkt over het gesprek of de behandeling.


Feedback is het kompas om het veranderingsproces te registreren.


Doen wat werkt


Duncan (2010) noemde dit practice-based evidence: doen wat werkt. Volgens Duncan moet therapie een ontdekkingsreis zijn, verankerd in feedback om onzekerheden onderweg te kunnen hanteren.


Feedback is essentieel en verhoogt de kans op succes en dus een goede uitkomst van gesprekken.

Meestal wordt pas aan het einde van een aantal gesprekken of een behandeling geëvalueerd – als het al wordt gedaan. Maar het meten van het resultaat per gesprek blijkt essentieel. Vooruitgang wordt niet (alleen) afgemeten aan een afname van problemen, maar vooral aan een toename van de gewenste situatie.

Gelijkwaardigheid


De beoordeling van de effectiviteit van een gesprek of behandeling wordt meestal overgelaten aan professionals. Maar het bewijs voor de effectiviteit kan echter prima door jouw gesprekspartner worden geleverd, als gelijkwaardige partners in het proces.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page