top of page
  • Foto van schrijverRené den Haan

Oplossingsgerichte trainingen met alpaca's

Heb je een alpaca wel eens van dichtbij gezien? Het zijn vriendelijke, zachtaardige, nieuwgierige en knuffelbare dieren. Ze maken zachte, kreunende geluidjes en hun wol is ultrazacht en vuurvast. En nee, ze spugen niet op mensen. Het zijn kuddedieren en gedomesticeerd -dus gewend aan mensen. Het zijn helpers maar alles gaat op zijn tijd: als je rustig en ontspannen bent zijn de alpaca's dat ook.


Instant blij

Op een vakantie in België hebben we voor het eerst kennis gemaakt met deze bijzondere dieren. Onze kinderen mochten ze voeren, knuffelen en zelfs uitlaten. En ondertussen werden we de door de alpacaboer uitgebreid voorgelicht over het reilen en zeilen van de alpaca. We werden er instant blij, vrolijk en ontspannen van. Alpaca's nemen stress weg -in het toch al zo gehaaste leven.


Geen bureau psycholoog

Een bureau-psycholoog ben ik nooit geweest. Ik ben graag buiten. Volgens mij is de mens niet ontworpen om de hele dag tussen vier muren in TL-licht op een bureaustoel door te brengen. Mijn collega's zien mij dan ook geregeld buiten met cliënten wandelen. Ook tijdens het geven van cursussen neem ik de deelnemers graag mee naar buiten om daar de vaardigheden op te doen. Zoals een maken van een oplossingsgerichte schaalwandeling. Of tijdens het uitwisselen van ervaringen.

Buitenlucht frist op, stimuleert en zorgt voor een actiever brein waardoor je effectiever informatie tot je neemt. We kennen inmiddels het gedachtegoed van professor Erik Scherder: bewegen en stimulatie is goed voor alles en iedereen. Kijk hier maar eens zijn filmpje


Durf te dromen

Terug naar de alpaca's. Want ook het contact met dieren heeft voor veel mensen meerwaarde. Mijn kinderen kwamen op een goed idee: waarom houden we zelf geen alpaca's? en kunnen we leuke activiteiten rondom alpaca's organiseren?

En zo kwamen we op het idee om een training te geven in de buitenlucht. Leren over de positieve focus in communicatie, oplossingsgericht werken en positieve gezondheidszorg -in de buitenlucht. De alpaca's zorgen voor een unieke ervaring waardoor je deze cursus niet snel zal vergeten. Da's echt veel beter dan 2 x 8 uur op een stoel zitten. Ja maar -wat als alles lukt?


Zet je droom aan het werk!

Dus zet de droom aan het werk, -dachten we toen. Op onze zoektocht naar mogelijkheden kwamen we in contact met Hans en Els Braas. Van een dakdekkersbedrijf hebben zij inmiddels hun droom verwezenlijkt om een alpaca boerderij te starten. Inmiddels hebben ze 15 alpaca's en werken we samen om het verschil te maken!



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page